Trädgårdsanläggning – hantverk, kraft och kunskap

Scrolla ner

När du anlägger en trädgård är markberedningen viktig för att både form och funktion ska hålla över tid, utan att bjuda på överraskningar. Alla tomter och ytor har olika förutsättningar gällande terräng, jordmån och vatten och det krävs kunskap och erfarenhet för att göra rätt.

För Quistofta trädgårds anläggningsverksamhet ansvarar Benny Bjerler. När det handlar om att skapa en hållbar och vacker trädgård går det inte att ta några genvägar. Vi tar oss an många slags uppdrag inom trädgård och anläggning med noggrannhet och effektivitet och lägger alltid mycket omsorg på detaljerna för att uppnå högsta kvalitet.

Varje arbete är unikt, kontakta oss för en offert.

Trädgårdsanläggning

01  

Markarbeten

Vi anlägger överbyggnadsytor och utför andra typer av grundläggningsarbeten för exempelvis carportar, trädäck, pergolas och växthus. Antingen förbereda för gjutning av en platta eller gräva ur, fylla upp med dränerande material, padda och sätta plintar. Vi bygger också fundament till staket och lägger grund till trappor.En trädgård kan delas in i olika rum med olika funktioner som alla ska knytas samman – ofta med gångar av olika slag. För att bli hållbara och funktionella behöver de också grävas ur, fyllas upp och hårdgöras på olika sätt för att inte angränsande växtlighet ska ta över och för att gångarna ska hålla att gå på.

Kontakta oss för offert.

02  

Stensättning

Det finns ett enormt utbud av olika slags sten för mark och murar: i färg, form, storlek och struktur. Även här gäller det att välja rätt sten för ditt behov, din tomt, husets arkitektur och dess omgivning. I vilket mönster vi sätter stenen har också stor betydelse för stenläggningens utseende. Vilken känsla vill du uppnå, vilka funktioner krävs? Vi guidar dig rätt och kan visa en mängd referensuppdrag.

Våra förberedelser för stensättningen är lika noggranna som valet av sten. Med rätt underarbete behåller din stenläggning sitt vackra utseende och funktion riktigt länge.

Kontakta oss för offert.

STENSÄTTNING

Natursten, betongsten och marktegel

Bennys engagemang och lyhördhet för våra idéer och önskemål gjorde det lätt att förstå varandra när vi tillsammans skulle förverkliga vår drömträdgård. Benny har ett öga för detaljer och allt han levererade andades hög kvalitet och yrkesstolthet!
Jenny Enbuske Elsmén

Natursten är vackert men ofta något dyrare och används därför ofta på ytor som altaner, gångar och runt pooler där det estetiska intrycket är extra värdefullt. Granit och kalksten är två vanliga val, men bergarterna har väldigt olika egenskaper och alla passar därför inte överallt. När det gäller livslängd är naturstenen ett långsiktigt val, den blir bara vackrare med åren.

Betongsten är ett prisvärt och mångsidigt alternativ, här är valmöjligheterna oändliga när det gäller utseendet. Ofta används betongsten till garageuppfarter och andra ytor som behöver tåla hög belastning. Det finns rekommendationer för hur tjocka plattor som behövs för att köra på med olika fordon, fråga oss gärna.

Marktegel, som finns i en mängd färger, är både slitstarkt och frostbeständigt. Stenarna tillverkas av bränd lera och får därför en vacker och färgvariation. Marktegel ger en väldigt levande yta som åldras med värdighet. Priset är högre än för betongstenen, men hållbarheten är längre.

STENSÄTTNING

Kullersten och gatsten

Våra hjärtan klappar lite extra för den traditionella kullerstenen och gatstenen. Dessa stensorter kräver stor yrkesskicklighet att sätta, något vi behärskar till fullo. Gatsten i bågsättning är en klassiker som aldrig blir omodern, vacker i många miljöer. Kullerstenen har riktigt gamla anor och är inte lämpad för alla dagens miljöer, men på rätt plats är den är otroligt fin!

”Vi ser alltid helheten och möjligheterna när vi skapar din drömträdgård”

STENSÄTTNING

Återbruk

Vi gillar återbruk av alla slag, att jobba hållbart i alla avseenden är för oss en självklarhet och där det går att ta tillvara och återanvända äldre material gör vi det med glädje. Ta oss till hjälp även när du vill bevara din trädgård!

STENSÄTTNING

Singel & grus

Vi vill också slå ett slag för singel och grus, ett väldigt bra material för gångar och uppfarter – vackert och levande. Dessutom är det jämförelsevis billigt och det går snabbt att få ett fantastiskt resultat. 


Vårt favoritrecept på grus är 0-8 i fraktion, det ger en hård yta med lösare smågrus på ytan som är lätt går att gå på, köra vagn eller rullstol på och håller för bilen på uppfarten. Samtidigt får du den där naturliga mjuka känslan som bara grus ger.

03  

Gröna ytor

Kontakta oss för offert.

Plantering av växtmaterial

En blomstrande perennrabatt, en välkomnande allé eller en frodig grön innergård: vi ser till att varje plantering får bästa förutsättningar att växa och frodas. Vi kan såväl skapa den gröna designen med form och färg, växtsätt, höjd och blomningsperiod – allt anpassat för varje plats – som markbereda, jordförbättra och plantera. En vinnande kombination!

Bevattningssystem

Vi anlägger även bevattningssystem till häckar och planteringar för att få en enklare vardag och ett bättre resultat.

Anläggning av gräsmattor

En tät och grön gräsmatta? Det fixar vi. Att så gräsfrön eller rulla ut färdig gräsmatta har olika fördelar. Färdig gräsmatta på rulle har förstås fördelen att den ger ett snabbt resultat. A och o för att lyckas med en ny gräsmatta är att den inte torkar ut, därför är vår och höst är bästa tiden att anlägga den – ring och boka oss!

04  

Trä & stål

Kontakta oss för offert.

TRÄ & STÅL

Snickeriarbeten

Quistofta trädgård kan även utföra snickeriarbeten som trädäck, altaner, pergolas, plank och staket. Efter dina eller våra ritningar. Med vår erfarenhet av finsnickeri kan vi lova ett fantastiskt resultat med största omsorg om både materialet och detaljerna.

TRÄ & STÅL

Stålarbeten

Stål är långt ifrån ett hårt och dött material, tvärtom är det väldigt formbart och uttrycksfullt. Vi kan utföra olika slags konstruktioner och svetsning av stål, exempelvis kantstål och och odlingslådor av cortenplåt.


Corten eller cortenstål är ett så kallat rosttrögt material, det får snabbt den karaktäristiska rostfärgade ytan men ytrosten skyddar mot rost på djupet – och därför håller corten länge. Att det sen är så vackert är en bonus!